top logo
email: office@vlig.rs Tel: +381 65 524 23 31 +381 64 080 73 69

O nama

 VLIG

Vlig je nova kompanija na tržištu osnovana od strane dva brata nakon višegodišnjeg iskustva u bušenju. Ideja je došla nakon analize načina rada bušaćih mašina. Njihovog principa, svrhe i snage. Bilo je očigledno da možemo na tržište plasirati drugačiju vrednost – Vlig mašine za bušenje bunara. Uspostavljanjem ravnoteže između kvaliteta, dizajna i cene. To je ono što ističe naše mašine.

Godine 2016 pokrenuli smo proizvodju prenosne serije (portabl) na električni pogon, VB1 – RIG i VB1 – Lite. Idealne su za svrhu bušenja bunara, geotermalnog i geotehničkog bušenje. Mnogo konstantnih poboljšanja čine prenosne serije korisnijim i izdržljivijim. 2017 smo pokrenuli još nekoliko proizvoda koji su kreirali H seriju. H serija su ispirne glave koje se mogu montirati na bilo kojoj prenosnoj ili većoj mašini za bušenje mimo naših mašina.

Čime se bavi naša kompanija? – Proizvodnja i prodaja mašina za bušenje bunara

Mi prozivodimo i prodajemo mašine za višenamensko bušenje. Zbog toga što su nam Vaše zadovoljstvo, ali i unapređenje i inovacija naših produkata bitni, posebnu važnost dajemo usluzi servisiranja koju nudimo.

Važno je reći da, iako svaki stroj može bušiti u svim formacijama tla, samo pravi izbor alata može da Vam uštedi vreme i donese željene rezultate. Naravno, mi smo tu da Vam u tom izboru pomognemo!

Osnovni delovi alata su bušeće cevi i bušeća glava. Kod cevi je bitno od kog materijala su izrađene, a kod bušeće glave za koju formaciju tla se koristi. U našem programu imamo pomenute alate i po zahtevu savetujemo naše klijente šta je najbolja opcija za njihove potrebe. Komponente koje koristimo po izradi i sklapanju su novije generacije, pa samim tim isključujemo mogućnost da prilikom servisa nije moguće naći deo za zamenu ili da takav deo može puno koštati, jer ga nije lako naći i izraditi.

Između ostalog proizvodimo i ispirne glave – H Serija i glave za vazdušno bušenje – A Serija. Ispirna glava za bušenje bunara postaje sve češće tražen produkt u našoj zemlji i zemljama bivše Jugoslavije. Razlog sve veće potražnje je što je na starim mašinama sistem za servisiranje ispirne glave komplikovan i oduzima dosta vremena. Na našim prostorima još uvek ima dosta dotrajalih mašina.

Kroz analizu tržišta i produkta iste kategorije, došli smo do praktičnog rešenja kako da izradimo ispirnu glavu koja pokriva važne faktore. To su:

Metalna unutrašnjost glave se može oštetiti zbog peska koji cirkuliše isplakom, zato koristimo veoma tvrd čelik koji produžava vek trajanja. Kada se desi da zaštita od curenja bude potrošena, onda se servisiranje može obaviti i na terenu uz minimalni trud i potrošeno vreme. H serija ima mogućnost modifikacije. Tako da je flanša prilagodiva svakoj mašini, a navoj na dnu osovine možemo izraditi po potrebi kupca.

Teritorija poslovanja i naši klijenti

Vrednost naših proizvoda prepoznale su firme za niskogradnju, visokogradnju, geomehaniku, ali i firme koje su bušenje bunara dodale ostalim delatnostima kojima se bave. Međutim, naši kupci su i hrabri pojedinci koji su tek na početku sopstvenog biznisa, ali i oni koji imaju iskustva sa bušenjem na naftnim platformama.

Dobra saradnja sa našim klijentima i poverenje koje nam je ukazano motivisalo nas je da poslovanje proširimo i na okolne države – Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Makedoniju. I tu se priče ne završava! Svakodnevno svedočimo sve većem interesovanju evropskih i afričkih zemalja za našu proizvodnu liniju mašina i alata. To nam govori da se o kvalitetu naših proizvoda priča i da u saradnji sa nama kompanije vide veliki potencijal. Za nas, nema većeg motivatora da nastavimo da se da se bavimo svojim poslom najbolje što umemo!