top logo
email: office@vlig.rs Tel: +381 65 524 23 31 +381 64 080 73 69

Reference

IMG-3e3a242d47a3d85ae96355c8f6d6a4c1-V

Anahem D.O.O.UVEĆAJ

Anahem je laboratorija koja uglavnom radi analize vode, vazduha, zemlje ali i druge vrste analiza koje imaju za svrhu poboljšanje životne sredine čoveka. Anahem je izabrao prenosni model VB1 Lite zbog malih dimenzija i lakog transporta. Na zahtev klijenta su izvršene neke modifikacije. Veći točkovi za veću stabilnost i priključak za vuču džipom na velikim građevinskim lokacijama .

IMG_9368

Fontus Water

Koristeći VLIG bušaće mašine, Fontus Water menja način na koji kupci iz Velike Britanije imaju pristup i upravljanje sopstvenom vodom. Troškovi glavne vode povećali su se za više od 40% od privatizacije vode u Velikoj Britaniji. Restrikcije vode su uobičajene tokom trajanja sušnih perioda u Velikoj Britaniji, ali sa 85% tehnološke zemlje koja se nalazi iznad proizvodnih vodonosnih slojeva vode, Fontus Water pruža preduzećima, stanovnicima i zajednicama pristup sopstvenoj vodi sa potpuno automatizovanim bunarima za snabdevanje vodom za ceo život.

750×750

GeoProIng

Jedan od naših klijenata je i firma Geoproing iz Novog Sada koja se prevashodno bavi geomehaničkim istraživanjem.

Na zahtev klijenta izvršene su neke prepravke na osnovnom modelu modela VB1 – RIG kako bi se bušaća garnitura prilagodila potrebama geotehničkog istraživanja. Osnovna izmena izvršena je dodavanjem frekventnog regulatora na motoru bušaće glave čime je omogućen izbor brzine rotacije od 0-60 obr./min, kao i demontažni toranj čime se dužina mašine prilikom transporta samnji za oko 40 %.

Vremenom su razvijeni alati za istražno bušenje suvom metodom i to svrdlanjem, a kasnije i kontinualnim jezgovanjem prečnika fi 100 mm. Ovako opremeljna mašina može veoma lako da buši i uzorkuje materijal u terenima koje izgrađuju prašinasi, glinoviti i peskoviti sedimenti.

Istražno bušenje je veoma brzo i lako, ne zahteva više od 2-3 radnika, a prosek bušenja je cca 2 sata za bušotinu od 10 m. Većina poslova na istraživanju terena izvedena je na teritoriji Vojvodine gde se alat “Kontinualno svrdlo” sa OK konekcijom pokazalo kao veoma efikasan i brz u peskovitim terenima zasićenim vodom kod kojih lako dolazi do zarušavanja zida bušotine nakon vađenja alata. Agregat od 10 kW koji prati bušaću garnituru VB1 – RIG se pokazao kao dovoljan i pouzdan. Ganitura se prenosi na prikolici nosivosti 750 kg koju vuče kombi Reno Trafic u kome se nalazi kompletna prateća oprema i alati.

IMG_20170715_082650

Clear doo

Clear doo iz Pirota je još jedan u nizu zadovoljnih klijenata. Oni koriste model VB1 – RIG u svrhu bušenja bunara prečnika fi200 i fi150 sa finalnom ugradnjom bunarskih cevi fi125.